Хотелиери и ресторантьори вече се подготвят за коледните празнициПовечето от заведенията

...
Хотелиери и ресторантьори вече се подготвят за коледните празнициПовечето от заведенията
Коментари Харесай

Управител на ресторант: Няма нито една резервация за 8-ми декември

Хотелиери и ресторантьори към този момент се приготвят за коледните празници

Повечето от заведенията към този момент са подготвени с празничната си стратегия и меню, само че упованията са, че резервации няма да има поради условието за " зелени документи ".

Сашо Александров е шеф на ресторант в Русе. Казва, че към този момент са подготвени с предложенията си за празниците, само че резервации няма.

" 8 декември преди пандемията се характеризираше като един от най-силните дни дружно с 8 март, но тази година няма нито 1 записване до момента, двоумя се и да има ", показа Сашо пред Bulgaria ON AIR.

Множество запитвания има за фирмени празненства, само че щом чуят, че се изискват " зелени документи ", всеобщо се отхвърлят.

" Има, само че за няколко дати единствено, за 2 дати, няма към този момент огромно предпочитание, хората изчакват да видят какви ограничения ще има за напред, има няколко компании, които споделят, че няма да честват тази година и чакаме ", добави Сашо Александров.

Лилия Кафеджиева е управител на хотел в курортното градче Трявна. Според нея точно противоепидемичните ограничения стопират хората.

" Мисля, че това е главната причина, защото преди тези ограничения имахме много повече работа и в този момент като звъннат първо питат дали желаеме документи и каква е процедурата ", разяснява мениджърът на хотел Лилия Кафеджиева.

" За новогодишните пакети към момента доста едва вървят записванията, да не кажа, че има запитвания, само че няма капара и няма резервации, тъй като доста хора се тормозят дали няма да се разболеят, или да бъдат в карантина ", показа ръководителят на ВАХР Павлин Косев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР